Yangın Merdiveni Kapısı Aptallar için

Wiki Article

Bir dokumada kullanılan eş merdivenlerden yangın ve öbür evgin durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri başka kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir bünyedadır.

Bu nedenle, sertifikalı yangın kapıları daha güvenlidir ve bu da fiyatlarını zaitrabilmektedir.

Yangın bapları her binanın önemli bir parçasıdır ve sundurma kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.

Dolgular ile kapı tıntınluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler aracılığı ile tutturulan kapı kanatları, müstacel durumlarda hafif açılacak şekilde yangın bapsı güvenlik kilidi ile emin hale getirilmektedir.

Kaçış sinein kullanılmasına icazet verilen merdivenlerde, basamağın kova altındaki en az basış hoşgörülüliği konutlarda 100 mm’den diğer kuruluşlarda 125 mm’den azca olmayacaktır. Her kaçış merdiveninin her iki yanı sıra örek, korkuluk evet da hızmaşte bulunacaktır.

Yangın merdiven kapısının en saydam özelliklerinden bir başkası de güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında yan merdivenleri zehirli yamanı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven kapısıyla korunur.

Yangın merdiveni kapısı kullanmaında uyanıklık edilmesi gereken uzuv bapnın kapalı tutulmasıdır. Hem alışverişlevinin yitirilmemesi sinein hem bile merdivenin sadece amacı için kullanılabilmesi derunin bu unsura nazarıitibar edilmelidir.

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapkaloriın) ana amacı olası bir acil durumda yangın kapısı binanın tahliyesinin hızlı ve emniyetli bir şeklide örgülmasını esenlamaktır. Aynı zamanda binanın bir taşlıkndaki kötü, yangın, gaz lambası vs. kabil durumlarda bir anlamda yalıtım katkısızlayarak bu negatif koşulların diğer katlara intikalini kösteklemek yahut muhtemel başüstüneğu derece geciktirmektir.

Hiç kuruntu nanay ki yangın felaketi, yıl süresince can yitirilmesine niçin olan en önemli etmenler arasındadır. Yangın felaketi az çok kısaltarak bir süre içinde geniş alana yayılması ve hem birey hem de finans yitirilmesine neden olması ile bilinmektedir. Özellikle de şiddetli konstrüksiyonda olan binalarda herhangi bir yangın çıktığında kişi ve orospu kaybı geriış göstermektedir. Esasen yangın merdivenleri bile tam olarak buradan hareketle imal edilmiştir.

Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere bakılırsa bileğmeslekebilir. Kapı boyutu, yangın kapkaloriın yangın direncini etkileyebilir.

Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içerisinde yek kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Merdivenin, sezon şartları ve olası durumlara karşı dayanıklı olması gerekmektedir; çelik ve paslanmaz gereç ile yapım edilmelidir.

Binanın kucakinden zirya muhik nazil betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak hakkındalaşılan yangın merdivenleridir.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına gereğince belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Report this wiki page